Home Featured Een visgraat vloer is helemaal van nu!

Een visgraat vloer is helemaal van nu!

0
Een visgraat vloer is helemaal van nu!

De vloer in je huis is van groot belang. Deze vloer zorgt voor een bepaalde sfeer, nog voor je de muren hebt geschilderd of behangen en meubels hebt uitgezocht. Het is dus belangrijk dat je precies die vloer kiest die jij mooi vindt en die past bij wat jij voor ogen hebt. Nu is tegenwoordig de keuze aan vloeren enorm. Nog niet zo lang geleden kon je kiezen tussen tapijt, massief hout en, als je het heel anders wilde, plavuizen. Nu kun je ook kiezen voor laminaat en zelfs PVC. Kijk maar eens bij Houten Vloeren Amsterdam. Je zult zien dat daar veel meer mogelijk is dan alleen houten vloeren! En je ziet daar ook verschillende manieren van het leggen van de vloeren. Denk bijvoorbeeld eens aan een visgraat vloer!

Een visgraat vloer is klassiek en modern tegelijk

Je ziet in bijna alle woonprogramma's op tv en in alle woonbladen momenteel de visgraat vloer terugkomen. En dat is niet voor niets. Een visgraat vloer is toe te passen in werkelijk ieder interieur. Of je nu een industrieel interieur hebt of meer klassiek, of je gaat voor heel modern of voor jaren '30, een visgraat vloer is altijd een goed idee. Het is dan alleen nog zaak om te bepalen van welk materiaal je de visgraat vloer wilt maken.

Kies je voor massief hout, laminaat of PVC?

Welk materiaal je kiest voor je vloer is niet alleen afhankelijk van je smaak en je budget. Het is ook afhankelijk van het doel van de vloer. Heb je een druk gezin met huisdieren? Dan is het wel zo fijn als de vloer tegen een flinke stoot kan. En ook dat je er maar weinig onderhoud aan hebt. Een PVC vloer kan ook in visgraat worden gelegd en dat is goed nieuws voor drukke gezinnen met huisdieren. De volgende keuze die je moet maken is de kleur van de vloer.

Welke kleur vloer kies je?

Over het algemeen wordt gezegd dat een lichte vloer de ruimte groter laat lijken en dat een donkere vloer de ruimte juist kleiner laat lijken. Dit optische effect reden zijn om te kiezen voor een lichte of juist een donkere vloer. Het is echter vooral belangrijk dat je kiest wat jij mooi vindt. Een visgraat vloer leg je, over het algemeen, maar één keer in je leven en dus zul je er een tijd tegenaan moeten kijken. Kies de vloer zorgvuldig en je hebt er jarenlang plezier van!