Home hippe kinderkleding Meubels maken van steigerhout

Meubels maken van steigerhout

0
Meubels maken van steigerhout

Vind jij het leuk om je eigen meubels maken? Dan is steigerhout een van de interessantste materialen om te gebruiken. Je kunt er kasten, banken, tafeltjes, planken, en nog veel meer mee maken. In dit blog lees je waarom steigerhout zo’n fijne optie is om mooie dingen mee te maken.

Wat is steigerhout?

De naam verklapt het eigenlijk al een beetje: steigerhout werd vroeger gebruikt voor steigers in de bouw. Het materiaal heeft lange vezels, waardoor het super flexibel is en perfect om te gebruiken op steigers. Steigerhout is meestal gemaakt van vurenhout en Douglas hout. Je kunt verschillende soorten steigerhout kopen. Wil je het hout zelf bewerken? Dan kun je het best kiezen voor ruw steigerhout. Voor toepassingen binnenshuis, zoals het bouwen van meubels, is gedroogd steigerhout een fijne optie om mee te werken. Wil je dat elke plank uniek is en er doorleefd uitziet? Dan kun je het best gebruikt steigerhout kopen.

Praktisch

Waarom is steigerhout zo fijn om te gebruiken? Ten eerste is het een super praktisch materiaal, omdat het heel erg makkelijk te onderhouden is. Heb je er een vlek op gemaakt? Dan kun je dat zo weer wegschuren. Bovendien is het al materiaal dat “geleefd” heeft. Een kras of vlek draagt daar alleen maar aan bij en geeft de meubels een nóg stoerdere uitstraling. Superhandig toch?

Goed voor het milieu

Ook is het gebruik maken meubels van steigerhout goed voor het milieu, omdat je op die manier oud materiaal recyclet! Wanneer het hout niet meer gebruikt wordt in de bouw, zou het namelijk anders afval worden. Dat gebeurt niet als jij het kunt gebruiken voor je meubels. Als jij er iets nieuws van kunt maken, hergebruik je het materiaal. Zo hoeft er geen nieuw hout te worden gekapt voor je nieuwe meubels.

Tijdloos

Ik heb het al een beetje genoemd, maar: steigerhout heeft geleefd. Dit is niet alleen praktisch, maar geeft de uitstraling van je meubels ook een rauw karakter. Het materiaal wordt namelijk eigenlijk alleen maar mooier naarmate het ouder wordt. Dit zorgt ervoor dat steigerhout tijdloos is! Het zal nooit uit de mode raken. Je kunt er dus voor kiezen om eens in de zoveel jaar nieuwe meubels te kopen die meegaan met de trends, maar door steigerhout te gebruiken ben je veel duurzamer bezig en bespaar je ook heel veel geld! Hou je van een rauwe, stoere uitstraling? Dan is het maken van meubels van steigerhout voor jou een heel goed idee!