Home hippe kinderkleding Tips voor de hipste jongenskamer

Tips voor de hipste jongenskamer

0
Tips voor de hipste jongenskamer

Ieder kind heeft thuis een plekje nodig voor zichzelf. Een eigen kamer of een gedeelde ruimte met een broer of zus, maakt in principe niet zoveel uit, als de ruimte maar goed besteed wordt. Een eigen privacy hoek in de kamer met voldoende licht, een bed, bureau en eigen plank is al genoeg. Kinderen brengen veel tijd door in hun kamer. Niet alleen om te slapen en te spelen, maar ook om te chillen en te studeren. Laat je inspireren om het maximale uit een jongenskamer te halen.

Voldoende licht is van groot belang

Tieners hebben vaak de neiging om in het donker of met onvoldoende licht te gaan gamen of te gaan lezen. Een bureaulamp kan te weinig licht leveren en een zaklamp om in bed een boek te lezen is natuurlijk helemaal uit den boze. Een opvallende LED lamp, bijvoorbeeld opbouwspots wit zijn ideaal voor een hippe jongenskamer. De lampen zijn veilig, duurzaam en geven voldoende licht voor stoere jongens. Daarnaast zijn opbouwspots in wit stijlvol en passen ze bij elk ander accessoire of meubel in de kamer. Je kunt ze aan het plafond bevestigen en draaien naar de plekken die het meest licht nodig hebben bijvoorbeeld, bureau, bed en kast. Je kunt kiezen voor meerdere opbouwspots als een niet genoeg is.

Kleuren

Een stoere jongenskamer heeft niet alle kleuren van de regenboog nodig. Houd het neutraal met hooguit drie basiskleuren. Voor de muren kun je gebruik maken van wit in combinatie van de kleur die je erop af wilt stemmen. Wit maakt de ruimte optisch groter en de combikleur maakt het weer passend bij de kamer. De derde kleur die je bijvoorbeeld erbij kunt gebruiken, zijn de kleuren van de meubels. Het bed, bureau en kast in dezelfde kleurencombinatie of dezelfde stijl maken de kamer tot een geheel.

Combineer twee in een

Is de kamer groot genoeg, ga dan voor twee halen en een betalen meubels. Denk hierbij aan een bank-bed combinatie of een bed met passend bureau en kast combinatie. De items passen en horen bij elkaar en vaak kan dat hoge kortingen schelen. Koop een passend bureaustoel, dekbed en kussens (voor eventueel bedbank) erbij.

Boekenplank

Bereid je kind voor op de middelbare school met het oog op de vele boeken die je kind dadelijk mee krijgt van school. Een boekenplank waar netjes alle schoolboeken kan worden gelegd/gezet kan veel rommel en kapotte boeken schelen. Alle boeken hebben dan een plekje. Wil je liever een leuk meubelkastje waar de boeken in kunnen? Neem er dan een waar alles in kan. Met losse planken speels aan de muur als een scheef trappetje kan je zoon ook andere items op doen, te denken aan; foto’s, vakantie souvenirs, collector items of andere accessoires en decoratie. Zet een plantje, bij voorkeur een cactus in de kamer. Je kind moet zelf voor iets wat leeft zorgen en leert daar (hopelijk) van door regelmatig water te geven.

Laat je tiener meehelpen met het inrichten van zijn stoere kamer en laat hem ook zijn ideeën uitvoeren. Leer hem zijn eigen bed te verschonen en zijn kamer opgeruimd en schoon te houden.